Alla inlägg under oktober 2012

Av Elina - 27 oktober 2012 20:17

Ja, nu minsann är jag ute på djupt vatten...:-O

FÖR JAG ÄR JU PÅ EN BÅÅÅÅT!! hihihihihihihhihi

västkustaren kommer fram  

Hoppas jag får vind i segeln... *hihihih*

när vi ändå är igång ...  

Vad vill du ha för svamp?- Jag kan ta reller!

Svalbards bardval svalde bara valbar bardvalsmat.(säg den 100 ggr snabbt som tusan!)

- Varför sitter du alltid i båten och läser din språkkurs?- Jag vill lära mig språket flytande!

- Värst vad din eka går sakta!- Ja, jag tar det med ro.

- Det var en rolig liten båt!- Ja, jag tror den driver med oss

Imorgon 06.30 sjösätts jag i stockholm. sen blir det roadtrip!   


Puss hej

Av Elina - 27 oktober 2012 11:25

hej hej!

Står i tre par byxor och två jackor, mössa halsduk och vantar. Här är det vinter minsann!

Ganska lungt runt ps3 nu så jag kan kika in här tilloch meeed  


Solen skiner på en blå himmel (som tur e!) så sitter faktiskt & kisar upp mot the sky   & hoppas på att få lite fräknar på min bleka nos. hade ju helst legat naken och pressat men det känns som om alla motorduuudes inte hade pallat det riktigt.. hahahaha


så här får jag sitta.


Har kommit på en grej med finnar. eller kanske mer ett konstaterande om svenskar...

Ni vet tid... seriositet...

När en finne säger halv åtta, då betyder det....tio i.. typish...

När en finne säger moi.. då betyder det hej. När en finne ser allmänt konfunderad ut... då vill finnen ha kaffe.

När en finne kommer mot dig så är det 98% säkerhet att finnen inte kan svenska och 97 % säkerhet att han/hon inte kan engelska.


Tero lärde mig även att finnar är det näst fetaste folket på jorden... efter USA då.. vilket jag har ganska svårt att tro på... men det tåls att undersökas! eller vet någon??

Deras matvanor är iofs inte särskilt bra och det dom kallar mellis-kex skulle jag kalla kaka. men lite så är det ju även i Sverige... gångarna med glass och godis i matvaruaffärerna här är iofs extremt långa så rersurser att förstöra sig själv finns det gott om!

precis käkat lunch... nån gegga som kan liknas vid pasta carbonara fast med tunna potatisbitar ist för pasta och i gratängform... gegga va det.. Sa jag gegga? Gegga. geggageggageggageggageggageggagegga

*prova säga det 100 ggr snabbt!*  

jag som annars gillar geggor tyckte ändå att det här va alldeles för geggit.

Seriositeten i ett jobb är heller inte lika viktig som i Sverige och det är lite som det är liksom. blir lite vad det blir.

Go with the flow,

Go with the finne. iaf idag.


Kitos


puss hej

Av Elina - 27 oktober 2012 04:56

jag är uppe! klockan har ringt och jag är uppe!  

Lite jobbigt dock för jag har varit vaken endel så har inte ens fått mina fem timmars sömn som jag hade kunnat få om jag sovit hela tiden.... men anywho så e jag uppe och ska ner till gymmet och köra armar!

Har en timma på mig innan jag måste va tillbaka här för att hinna packa färdigt. trodde ni  att jag skulle palla?? hahaha

well, I did!

Hoppas att ni inte behöver va uppe lika tidigt iaf så att ni kan ligga och sova right now. tror klockan är fem i sverige..(?) fyyy satan... det e ju typ natt  


händer i helgen då?

Ska bli kul att träffa familjen lite på söndag! gjorde ju det i förrgår men bara tio minuter. Om inte jocke har basilusk-magsjuka längre kanske han vill träna lite   hoppas hoppas.


Ne, 55 min kvar.. va e det här?! NEEEER med mig!


puss hej!

Av Elina - 26 oktober 2012 21:50

pga av endel anlednigar fick den här eftermiddagen och kvällen en jäkla usel början... fy fan..


Men runt åtta vände jag om det, gick till supermarket å köpte frukt & mellis till imorrn, bytte om, tränade på hotellgymmet (som är ett stort vanligt gym, men räknas till alla gäster oxå.) Superb!   

kom nyss tillbaka från gymmet, drog en shake, några vindruvor och cashews, låång varm sköööön dusch följt av en scrub & ansiktsmask. DET kallar jag fredagkväll!

Imorgon börjar vi 7.30 men hade faktiskt tänkt att masa mig ner till gymmet före det för att lätta mitt samvete från de sista dagarnas munchies. Tror ni jag pallar??

well, Imma try!       


Hoppas att ni har en underbar kväll!


Puss hej

Av Elina - 26 oktober 2012 16:49

tänkte på en sak..

om man ska köpa saker på Tax-free.. ex.. smink och sprit..

Vilken tax-free är billigast då? Finland(Åbo)-Stockholm

eller Danmark-Sverige ??

Jag åker ju finland-sverige imorrn och danmark-sverige nästa vecka... så help någon? skiljer det nåt?

jag e tokdålig på tax-free-priser då jag aldrig handlar där.. men kanske tänkte köpa med mig lite grejjer hem denna gången..

Någon som vet?


puss hej

Av Elina - 26 oktober 2012 15:24

skrev precis ett rätt långt inlägg som sedan raderades.... Whuuuut??!

jaja... börja om..:/


Gott folk, Min uppfattning om den stereotypa Finnen har gjort en 180 graders vändning! Numera är inte Finnar ett så skrämmande folk, Nej, dom är riktigt trevliga och hjälpsamma!   Jag tycker numera om detta supergoda havre-mellis-kex-producerande, fasta vindruvssäljande, Moi-sägande, vinterälskande, och Snö-innehavande land.

NIIII hörde rätt! Snö. Det är vitt på marken! Det är -2 grader och snö här! Brrrrrrr.... Meeen som tur e så gillar ju jag vintern och att se snö på marken och sol på himelen bara påminner mig om denna underbara ljuvliga årstid. **Om den är såhär, plus 2 meter snö till, vill säga**


just ja... gårdagen med..*trumvirvel*:


Start- Anderstorp 7.30

Pitstop för att hämta vinterkläder i Borås

Söndrig bil - Linköping

Bilverkstad - Södertälje

Stresskörning till Stadskajjen, Stockholm.


och stockholm... jag har sagt det förut och jag säger det igen...: kom igen, Skyltaaaaaar!!!!

Världens sämsta skyltade stad någon? jo, Stockholm!

Och jag måste då tillägga att jag oftast har bra lokalsinne och hittar till mycket utan problem. Men whuuut??!

Tog mig till Stadsgårdskajjen, men sedan för att hitta dit bilar ska köra in bland alla jäkla filer till söder, nynäshamn, medis, centralen, slussen... gaaaah!  

men en mycket innehållsrik tjugominutersperiod senare kom jag fram.

FYI...

På tjugo minuter hinner man med följande: en frågning till ett hetto(som inte visste nåt), en frågning till en trevlig utlänsk dam (som måste ha jobbat på någon av båtarna för hon visste precis) samt en ganska stressad Tony Irving urspringande ur sin bil för att stänga sin öppna passagerardörr mitt i en korsning.

FYI igen så verkar Tony Irving väldigt trevlig. Jag tror på honom!  


Har varit och käkat indisk lunch och rekat med Tero så nu ska soffläge intas, vindruvor ätas, pepsi max drickas och hoppas att huvudvärken går över så jag kan ta mig ner två trappor och träna lite senare. Håller tummarna för det hade varit så jäkla skönt!


Hur är Er fredag?? Helgplaner??


Puss Hej

Av Elina - 25 oktober 2012 17:27

E på en finsk-svensk båt, på svenskt vatten, på väg till finskt, kikar på dansk tv, dricker amerikansk soda, och äter belgisk mörk choklad. Internationell deluxe! Tror nästan att jag ska dra av en indisk dans med! Och en sång på franska kanske?
Chokladen?- En ny sort för mig faktiskt! Inget socker tillsatt utan den är ist sötad med stevia. Stevia i dryck är jag inte förtjust i alls men det här va mums! Jag återkommer imorrn från hotellet! Anhalt två! Eller sex, beror på hur man ser det.
Kan berätta om dagens bravader då med... Pjuh!!!

Puss hej!

Av Elina - 24 oktober 2012 22:00

Jag fick en fråga för ett tag sen om ryggen, stretch och ryggproblem, så jag tänkte snacka lite kring det.


obs! F Y I ! -Kom ihåg att detta inte är övningar mm. för ALLA. Allt passar inte alla. Detta är övningar och åsikter baserade på mina utbildningar och erfarenheter, men jag är ingen utbildad ryggspecialist och vill inte utge mig för att vara någon sådan. Jag vill med hela min blogg (alla inlägg jag skriver) delge mina erfarenheter, åsikter, förhoppningar, beliefes.  


Here we go ...:


Ont i ryggen ... varför? 

Ofta beror ont i ryggen på en obalans i kroppen.

Många är väldigt ojämt starka, till exempel har en stark mage, men svag rygg, eller har så dålig hållning att belastningen blir sned och att du på det viset blir starkare på ena sidan. -Konkret exempel på det är ju bara att uppmärksamma vilken axel du har din väska på. Nästa gång... Prova byt axel och känn direkt hur mycket tröttare du blir.. Scaaaaryyy

Självklart räknas även  faktorer in som fellyft, felpositioneringar på arbetet, för lite rörelse i vardagen, för mycket rörelse i vardagen, kosten är självklart otroligt viktig även den men det tänker jag inte snacka om denna gången.


Min erfarenhet av ryggbesvär?

Jag gick på ultraljudsbehandlingar i drygt 5 år på grund av ryggproblem. Allt detta hade jag kunnat slippa om jag bara hade lyssnat på min kära mor i min uppväxt gällande min konståkningsträning, men inte då... Nej, nej - Elina är ett annat ord för Envis.  

Mitt ryggont berodde på överträning i samband med att jag var för vig för min egen styrka. En av mina styrkor i konståkningen var min vighet. Jag tränade upp och gjorde Biellman-pirruetter och flygskärssekvenser utan problem som inte många andra kunde. Jag var oerhört stark i vissa muskler men inte i andra. Min kropp kunde alltså inte svara för den styrka jag behövde för att hålla upp min kropp samtidigt som jag vek mig både framåt, bakåt och åt sidorna.


Detta resulterade i ihoptryckt kota och lite annat. Ont, ONT som fan kunde det göra och ibland var det så illa att jag knappt kom ur sängen efter en natts stillaliggande.

Så jaa... lite erfarenhet har jag allt. Synd bara att jag var tvungen att bli vuxen innan jag fattade och insåg att jag faktiskt borde lyssna på mamma då hennes meritlista/CV är skrattretande brutalt bra. En av de bästa tillochmed.


Vad kan man mer göra än ultraljud då? jaa, jag fick även elektriska pulser då och då, alltså stötar med hjälp av plåsterplattor / eller en elektrisk penna.


Men om du inte, som jag var, är tvungen att hålla smärtan i schack så effektivt (pga. tävlingssässonger och annat) så tror jag på att du kan bli kvitt smärtor utan behandlingar. Om du har tålamod.

Genom hela dessa behandlingsår körde jag självklart efter ett uppbyggnads-styrketränings-program också. Ofta i samband med behandlingarna.


Genom korrekt styrketräning och korrekt stretch kan du få en frisk och hälsosam kropp. Jajjamen. oftast oftast iaf!


Här nedan följer några Do's & Dont's ... Prova Er fram om ni vill & klarar av det! Men kom ihåg ta det försiktigt!

Om det gör ont - Sök proffessionell hjälp med någon face 2 face för en noggrann undersökning innan ni börjar försöka träna bort det.

Rekommenderar STARKT :

min grymma PT-bror - Joakim Kämpe. Han är belägen på Sportlife - Knalleland

samt min multikunniga Mor Margareta Kämpe - Belägen i Borås genom egen firma. Hemsida kommer inom kort!

Eller självklart mig då... Om ni befinner er i Sthlm   


Så till Do's & Dont's ...:


Do's  

- Värm alltid upp innan styrketräning, tillochmed innan eventuella pass. Börja långsamt och låt det ta tid. Mjuka upp kroppen långsamt. För att minska stötar och kompressioner välj Cykel, eller Crosstrainers istället för löparband.


- Varva ner efter träningar genom samma som din uppvärmning.


- Vid eventuella rygglyft(endast med egenkroppsvikt!!!) - Rulla igenom rörelsen. rulla upp, och rulla ner.


- Stretcha/Häng ut. Positioner som är skonsamma för de flesta ryggar är sådana positioner som Barnets position, stå på alla fyra och res rygg som en katt, jag gillar även downward dog, och att stå med huvudet ner, rumpan upp, koppla armarna, och gunga sakta sida till sida med små rörelser.


- Använd din vän. precis som när du ska hoppa upp på någons rygg så kopplar du dina armar runt din kompis hals, kompisen håller fast dina armar. Kompisen böjer lätt på benen så att du kan slappna av, lägga ditt huvud mot kompisens rygg och sätta fram fötterna lite så att de tittar fram mellan kompisens fötter. Ha alltså fötterna på golvet.


- Jobba med anatomiska rörelser, välj rörelser som gör att du hela tiden rör dig.


Dont's 

- Marklyft! - ont i ryggen? - Då går marklyft FETBORT!


- Statiska rörelser. Kan hjälpa till att muskeln krampar ihop sig ännu mer och du får känslan att muskeln har "fastnat"


- Bryggor och liknande strectchar som trycker ihop din rygg. Undvik kompressioner.


- Långa hävstänger. Alltså att utsätta din kropp för onödigt hög påfrestning genom att skapa långa hävstänger i din träning. Börja när din kropp och med korta hävstänger och bygg upp.


ja... lite tips å tricks.

Bilder på övningarna kommer. Jag får se när jag hinner att ta dom, men hoppas på denna eller nästa vecka. Jag kommer ju faktiskt en snabbis till Borås på söndag! Kanske då.


Provar du något av mina tips så återkom GÄRNA med feedback och tankar! Jag uppskattar det mucho!


Puss hej!


Ovido - Quiz & Flashcards